Waarom houten kozijnen, ramen en deuren

Kozijnen, ramen en deuren zijn er natuurlijk in vele soorten en maten, kunststof, aluminium en wie weet wat er nog bij gaat komen. Maar gelukkig is er ook het oeroude en degelijke hout. Maar waarom moet ik nu juist voor hout kiezen nu er ook goedkopere en onderhoudsvriendelijke alternatieven zijn?

Hout is duurzaam

Vaak wordt gezegd dat houten kozijnen minder goed zijn voor het milieu maar voor elke boom die wordt gekapt worden er twee geplant. Wij werken met FSC- of PEFC-hout, dit hout komt dus uit goedbeheerde bossen. Daarnaast zijn er geen chemische processen nodig voor de productie, hout is in tegenstelling tot kunststof een volledig natuurlijk product. Wij maken gebruik van hardhouten kozijnen, ramen en deuren waardoor de levensduur minstens gelijk is aan kunststof en aluminium kozijnen.

Isolatiewaarde van hout is erg hoog

En wist je dat de isolatiewaarde van houten kozijnen en deuren veel hoger ligt dan bij kunstof of aluminium. Hout is een natuurlijke isolator, een massief product en het geleidt geen warmte. Hierdoor blijft de warmte lekker binnen en de kou buiten. Wij gebruiken hardhout wat zelfs nog een betere isolatiewaarde heeft. Naast een goed houten kozijn heeft het soort glas ook invloed op de isolatie, ook hier bieden wij hoogwaardige oplossingen in. Meer over beglazing.

Karakteristieke en natuurlijke uitstraling

Niet geheel onbelangrijk in de keuze voor kozijnen, ramen en deuren is de uitstraling. Hout heeft een karakteristieke en natuurlijke uitstraling; iets waardoor mensen zich ‘thuis’ voelen in een woning. Een woning of gebouw met houten kozijnen, ramen, deuren of trappen brengt een natuurlijk en warm gevoel met zich mee. Het karakter van het hout kan een woning net dat beetje meer sfeer geven wat je mist bij kunststof of aluminium kozijnen en deuren.

Op zoek naar hardhouten kozijnen in Hilvarenbeek, Diessen, Reusel, Tilburg en omgeving?

Wij bieden tal van mogelijkheden en kunnen alle maten en vormen maken in onze werkplaats in Esbeek. Wij vervaardigen kwalitatief goede houten kozijnen en plaatsen deze in de gehele regio Hilvarenbeek, Diessen, Reusel, Tilburg en omgeving. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.