De historie van Van Lieshout en Co

Familiebedrijf Van Lieshout en Co kent een rijke historie, Gust van Lieshout heeft het bedrijf in 1984 opgericht aan de Dorpstraat in Esbeek nabij Tilburg. De ruimte was daar beperkt dus al snel verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Lage Mierdseweg in Esbeek gemeente Hilvarenbeek.

Van aanemersbedrijf naar machinale timmerwerken

Waar Gust zijn bedrijf begon als aannemer ligt het accent nu op de productie van ramen, deuren en kozijnen, trappen, lichtstraten, vouw- en schuifwanden, interieur en exterieur voor zowel particulieren als bedrijven.

Door de beschikking over een steeds vernieuwende werkplaats kwam de vraag ook steeds vaker om producten voor andere bouw en aannemersbedrijven te produceren. En zo verschoof langzaam de bouw en verbouw naar het gespecialiseerde timmerwerk.

Lage Mierdseweg in Esbeek

In 1986 zijn we naar deze locatie verhuist, hier was een flink perceel beschikbaar wat de mogelijkheden bood om door te groeien en waar we onze toekomstplannen konden waarmaken.

Hier werd een kleine loods neergezet die de eerste jaren prima zijn werk deed als werkplaats.

Door de aanhoudende groei is er in 1991 besloten om een extra hal te bouwen voor opslag en nieuwe machines. Ook het personeelsbestand groeide mee en de productie natuurlijk ook.

In 1998 waren we weer uit ons jasje gegroeid en is er een moderne hal neergezet. Maar door de groei was er ook behoefte aan meer kantoorruimte en was er behoefte aan een showroom.

Klanten wilden graag zien wat de mogelijkheden waren. Dat van Lieshout en Co continu zoekt naar verbetering blijkt ook uit het feit dat men toen al met de afvalverwerking bezig was. Zo werd in de nieuwe hal het zaagafval verzameld en gebruikt voor de verwarming van alle gebouwen middels MOT verbranding.

Jan komt in het bedrijf

In 1999 is Jan de zoon van Gust toegetreden tot het bedrijf, hij had inmiddels de benodigde papieren gehaald in België en had al jaren meegekeken in het bedrijf van zijn vader. Langzaamaan verschoof het accent van aannemer naar het vervaardigen van houten kozijnen veranderen in naar de machinale timmerwerken.

Spuiterij

Om het bouwproces te versnellen en de kwaliteit hoog te houden werd er besloten om een eigen spuiterij te realiseren. Zo kon men alle producten meteen van een kwalitatief goede grondlaag voorzien en zo de levensduur van de kozijnen en deuren waarborgen. Een moderne spuiterij die aan alle milieueisen voldoet.

Steeds meer op maat timmerwerken

Door de specialisatie in maatwerk en behoefte aan continu moderniseren was er weer ruimtegebrek. In 2009 begon men dan ook met de bouw van een nieuwe ruimte voor opslag en modernisering van het machinepark en de spuiterij. Van Lieshout en Co heeft ondertussen dan ook naam gemaakt met leveren van maatwerk op het gebied van kozijnen, ramen, deuren, trappen etc. Ook voor exclusievere gebouwen weet men van Lieshout en Co steeds beter te vinden. 

Continue in ontwikkeling

Om bij de tijd te blijven en om de groei van het bedrijf mogelijk te maken zijn we continue in ontwikkeling en blijven we vernieuwen. Zo hebben we in 2016 het kantoor, de kantine en de showroom vernieuwd.

Momenteel hebben we nog een hal gebouwd voor opslag en zijn we bezig met de uitbreiding van het machinepark. Op deze manier kunnen we hoge kwaliteit blijven leveren en aan ieders wensen blijven voldoen.

Kozijnen uit regio Hilvarenbeek

Door de jaren heen heeft van Lieshout naam gemaakt als leverancier van kwaliteits kozijnen in regio Hilvarenbeek, Tilburg, Reusel en Oirschot. Onze kozijnen gaan dan ook jaren mee en klaten weten ons daarom goed te vinden in Esbeek. Als het gaat om deurkozijnen, raamkozijnen of timmerwerk wij maken het allemaal in Esbeek.